Uitgelicht: Kinderen en armoede: investeer in sport en bewegen!

Op 24 januari 2017 geplaatst door Rebecca Beck

Kinderen die opgroeien in armoede en niet lid zijn van een sportclub: gemeenten hebben een sleutelrol om hen te bereiken, zeker nu het kabinet er vanaf 2017 structureel extra middelen voor uittrekt. Met erkende interventies kun je lokaal krachtige programma’s neerzetten.

In deze nieuwsbrief wijzen we je graag op een aantal nieuwe en inspirerende artikelen op de website Alles over Sport over dit thema. Hoe bereik je kinderen en jongeren in achterstandswijken en zorg je voor structurele resultaten in de praktijk? Je hoeft niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Oriënteer je op bestaande interventies die zich al in de praktijk bewezen hebben en waar je met creativiteit en lokale inbreng mee aan de slag kunt. 

Benieuwd? Lees de nieuwsbrief via deze link.

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

24 januari 2017 - 16:03

Via het Jeugdsportfonds kan een subsidie aangevraagd worden om deze kinderen te laten sporten. Hiervoor is een bedrag van maximaal €225,- per jaar beschikbaar voor bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportvereniging. Ik ben nu bezig met het schrijven van een interventie om kinderen te laten fietsen op een bikepark in Maastricht. BMX en mountainbiken staat dan op het programma. Hiervan kunnen deze kinderen ook gebruik maken. 

Functie(s): Adviseur
Organisatie: Kenniscentrum Sport
Werkgebieden: Sport, Bewegen
Functie(s): Eigenaar
Organisatie: Green043 Bikepark
Werkgebieden: Sport, Bewegen, Gezondheid